Om mig

Skapandet ger mig balans i livet. Som klinisk prövningsledare (mitt yrke inom läkemedelsutveckling) följer jag en massa regelverk och det är strikt vetenskapligt, lite fyrkantigt. Att måla och skulptera ger utrymme för fantasi, nyfikenhet och att få utforska det okända. Jag tror att vi behöver mer av det, för att må bra.

Min inspiration får jag från alla fantastiska tavlor och bilder på Pinterest av andra konstnärer, kända som okända. Och YouTube som är en enorm utbildningsplattform!

Att pröva nytt och experimentera i annat skapande har alltid fångat mitt intresse. Jag har sytt, stickat, fotograferat, drejat, stylat om möbler, skulpterat och gjort smycken, mm. Teckning i skolan var inte mitt favorit ämne utan intresset för färg och form kom i mitten av 00-talet. Här upptäckte jag att det fanns oändliga möjligheter och tekniker att utforska. Jag har gått en utbildning i Vedic Art som väckte mitt intresse för struktur i målningen, för övrigt är jag autodidakt.

Jag föddes 1963 i Umeå och flyttade kort därefter till Gammelstad utanför Luleå där jag växte upp. Vid 18-års ålder tog min nyfikenhet mig till Stockholm och därefter Uppsala. Jag bor här med min man och har två vuxna barn och en katt som heter Dixi. I dag delar jag min tid mellan att vara konstnär och klinisk prövningsledare.

Välkommen till min värld!
Maria

Maria

Utställningar

Vill ni låna tavlor till er arbetsplats? Kontakta mig för mer information.
2019 Steninge slottsby Julmarknad
2019 Galleri Zeitgaist
2018 Harmoni expo
2017 Zoul Fish Spa
2017 Skroten
2016 Broströms Cafe
2015 Gottsunda
2015 Design Torget
2014 CTC
2013 SCRO
2012 Orexo
2010 Fyrishov
2003 Valsätraskolan
2003 Kista