Powertexkurser i Uppsala

Gör din egen skulptur

Med hjälp av ståltråd, folie, tyg och Powertex (en textilhärdare) skapar du din egen skulptur.  Även om du aldrig har skulpterat förut så kommer du att gå hem med en unik och fantastisk skulptur.

Skulptur ”Herde”

Välkommen till en kurs där vi gör en skulptur liknande bilden nedan. Kursen tar ca 4 timmar och du kan ta med dig din skulptur när du åker hem. Vi är hemma hos mig i min ateljé på Störvägen 19 i Uppsala.

Vi bygger skulpturen utifrån en trästomme. Allt material samt fika ingår förutom en t-shirt i bomull utan tryck (begagnad helt ok) och en fön som du tar med dig.

Kursen kostar 850 kr inkl moms och är vid ett tillfälle.

”Det var mycket inspirerande och roligt att gå på kurs hos Maria. Med sitt lugna, vänliga och pedagogiska sätt blev jag lotsad steg för steg till en färdig Madonna som blev min skulptur och mitt fina skyddshelgon.”
/Klara Yvonne Klingspor

Skulptur ”Dam”

Välkommen till en kurs där vi gör en skulptur liknande bilden nedan. Kursen tar ca 7 timmar inklusive lunch och fika. Du kan ta med dig din skulptur när du åker hem. Vi är hemma hos mig i min ateljé på Störvägen 19 i Uppsala.

Vi bygger skulpturen utifrån en ståltrådsstomme. Allt material ingår förutom en t-shirt i bomull utan tryck (begagnad helt ok) och en fön som du tar med dig.

Kursen kostar 1375 kr inkl moms och är vid ett tillfälle.

”Tack för att jag äntligen hittat ”Powertex”, ett material som jag kan använda till så mycket. Marias pedagogiska vägledning inspirerade mig att fortsätta skulptera, det är som man säger, bara fantasin som sätter gränser.”
/Maria Sivertsson